Dönges sustav za gašenje maglom FOG-X, Set

Dönges sustav za gašenje maglom
13 veljače, 2024
Naprtnjača Inforest
26 ožujka, 2024
Prikaži sve

Dönges sustav za gašenje maglom FOG-X, Set

Novi FOG-X sustav za gašenje maglom nudi neke velike prednosti u odnosu na konvencionalne sustave. Zbog finog raspršivanja vode za gašenje, u konusu zračenja stvaraju se vrlo fine kapljice vode. To stvara vrlo veliku površinu. Najfinije kapljice stoga mogu osloboditi ogromnu količinu toplinske energije  u kratkom vremenu.
To osigurava brzo hlađenje područja požara i smanjuje rizik od stvaranja zapaljivih i vrlo otrovnih plinova. Dobiveni magleni zid također je idealan za brtvljenje toplinskog zračenja. To može spriječiti širenje požara u prostorijama, oknima, ventilacijskim sustavima, spuštenim stropovima, silosima itd.
Opis
Naglo isparavanje fine raspršene maglice također stvara efekt lijepljenja. Jedna litra vode za gašenje ispari u cca 1700 litara vodene pare. Iznenadna količina vodene pare istiskuje atmosferski kisik u ložištu, što je u teoriji požara poznato kao efekt ljepljenja. Trajni učinak hlađenja
Fina raspršena maglica zatim uzrokuje gašenje vatre.
Ključna razlika između FOG-X sustava za gašenje maglom i konvencionalnih sustava je u tome što se različiti moduli, poput koplja za gašenje, produžetaka i reflektora, mogu kombinirati na gotovo sve načine, ovisno o primjeni. Tako su različiti scenariji
kao što su požari prostorija, požari krovnih konstrukcija, požari silosa, požari skladištenja drvne sječke, požari šuma/raslinja (vlaženje tla u močvarama i tresetnim područjima), mogu se suzbiti vrlo brzo i uz malu upotrebu vode. FOG-X koplja za gašenje zahtijevaju samo male količine vode. Potrošnja vode je samo između 60-80 l/min.Set dolazi u jednom praktičnom FireBoxu. Pojedinačne komponente mogu se jasno vidjeti i spremiti u precizno pristajući pjenasti umetak. Pjena također nudi prostor za spremanje dodatnih reflektora.

U ponudi :
– Basic Set
– Extension Set
– Specijalni čekić nije uključen u opseg isporuke.
Basic Set:
3 komada koplja za gašenje FOG-X
1 komad FOG-X Retractor 60°
1 komad FOG-X Retractor 80°
1 komad FOG-X Retractor 100°
1 komad Dönges FireBox veličine 1 s pjenastim umetkom
Extension Set:
2 komada koplja za gašenje FOG-X
1 komad FOG-X Retractor 60°
1 komad FOG-X Retractor 100°
1 komad FOG-X nastavak
1 komad Dönges FireBox veličine 1 s pjenastim umetkom